23 martie 2023

Palm Beach - epic all inclusive

 Te-ai pornit să îți iei țigări de la magazinul din colt. Nu aveau, așa că ai mers la următorul de peste drum și juri că nu le mergea POS-ul. Mai încolo, ceva de necrezut, au închis de cinci minute, ce mai, ai mers la hipermarket, și fie ce-o fi, tot fumezi ceva. Când ieși din magazin cu o țigară non brand, într-un colț al gurii, o ambulanță security ceva, văzând că fumezi oprește în forță și tot echipajul inclusiv șoferul, coboară. Te înconjoară.  Medicul în halat alb și cu tatuaj pe gât, prost camuflat, mestecă o scobitoare. Una dintre asistente se uită dubios la tine de parcă stă să vomite. Șoferul mai normal din fire, în mod evident, se abține cu greu să nu își spargă pumnii în fața ta. Girofaruri, sirene, o tuse subită și totuși știi că chiar ai o zi proastă. 

- Igor ! Alo!

- Da, prezent!

Mă trezesc din reverie speriat când îmi aud numele în ședință. Toată lumea pufnește în râs când îmi aude răspunsul. Mă concentrez puțin și reușesc să adaug că nu mă simt prea bine și cer să fiu scuzat. Patetic!

E doar luna martie și deja nu-mi stă capul deloc la lucru. Știu că e ciudat momentul când mă gândesc la tot felul de scenarii dubioase. Nici măcar nu fumez, de ce mi-aș imagina scenarii cu penurie de țigări? Destul de ciudat.

Seara, de pe canapeaua gri sun doi prieteni și ne plângem unul la altul - toți odată.

Mult e lucrul și puțin în acelasi timp, stres mare și plictiseală, muncă peste program și pauze lungi, orice ar fi nu e bine. Probleme la birou sau pe șantiere cât și în minte cu gânduri grele sau obscure.

- Nu e ok, man! zic eu grav.
- Nu e, chiar nu e, mi se confirmă. 
- Nu, chiar nu, nu, nu... se aprobă în mod definitiv.
- Poate ar merge o pauză, revin visător.
- O ieșire din cotidian, daa...
- Eu propun să facem cu fetele o ieșire epică!
- Nu, man, e înainte de nuntă! Mergem la o băiețească... un hangover! Mă entuziasmez brusc. 
- Eu nu-mi las dinții nicăieri! Fiți serioși, nici de tatuaj nu cred ca m-am decis, așa, înainte de  nuntă...
- Nu, man, mergem doar să petrecem, dar trebuie să ieșim din oraș!
- ...eu zic să ieșim din țară, să fie legendar!
- Da, dacă am fi în State am merge în Mexic, dar aici nu avem unde...
- Maaan, mergem la bulgari, că tot mi-a zis Dede (Dobrogeanca Dulce) ce fain e acolo, și ieftin!
- Lux și party pană-n zori, muzică orientală și tone de alcool. O dată te însori prima dată.

Zis și făcut. Ne facem rezervare și așteptăm cu nerăbdare 1 iunie.

Când vine timpul, ne punem toți bagajele puține într-o mașina mare și pornim. Cu 3 șoferi e ușor de condus 1000 de km dacă conduc doar eu. Merg repede da’ măcar nu mai visez chiar dacă e aproape dimineață. Râdem, ascultăm rock și ne bucurăm de întuneric și de drum.

Desigur că nu am mers atâta cu mașina. Am mers doar până la aeroport și am luat avionul de Varna, iar de acolo cei de la Hotelul Palm Beach au avut bunăvoința să vină cu mașina să ne ia. La hotel am luat camera și apoi rapid la plajă să vedem dacă ne acceptă marea durerea de aproape fost burlac. 



Deși e încă devreme soarele e deja sus și e fierbinte, marea e jos de tot, tăcută și liniștită, iar plaja lungă, fină și aurie. Marea ne îmbie, așa că ne aruncăm toți trei fără discernământ spre ea. După ce ne mai răcorim mergem să vedem ce are barul de oferit. 

Totuși ne dăm seama ca ne-a lovit foamea și ne oprim să mâncăm ceva. Descoperim cu surpriză o pizzerie făcută în cuptor cu lemne și ne mai liniștim monstruleții. Apoi sfârșim în barul plin de bere răcoroasă și all inclusive. – Raiul, man!

Dar nu suntem scăpați. După o bere, seara deja fiind venită, ne îndreptăm spre bowling. Aruncăm bile, facem gălăgie și ne simțim bine, o nebunie de Vacanță All Inclusive la Nisipurile de Aur

- Men, men.. facem baie la noapte in mare?
- Igor, iar ești sălbatic, calmează-te 😊)
- Men, anul viitor venim iar, să repetăm. Mergem să facem baie în noapte, măcar în piscină? Men, șansele sunt totuși minime să repetăm... cum ziceai prin facultate, viața trece și-i trist.
- Mergem men, da-n piscina de copii, să nu ne facem de rușine la bulgari
- Mien!!

Oameni educați românii beți. Dimineața ne-am trezit toți înveliți cu pături pe șezlong lângă piscină, cu o cafea aburindă și o muzică în surdină. De după bar ne zâmbea obosit barmanul cu înțelegere și un picur de compasiune.  

Pe burtă se odihnea desfăcut un pachet amnezic de țigări. Totuși - epică ieșire!



 _______________________________________

    Articol scris pentru SuperBlog

 _______________________________________

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu