10 martie 2023

Bebe mic nu buba mare

 
Eu sunt mic tu fă-mă mare

Pozna

Sunt la o vârsta când nu mai îmi amintesc prea multe despre copilărie așa ușor, poate doar unele năzbâtii mai mari. Cum a fost cea când era cât pe ce să dau foc la casa studiind din greu proprietățile optice ale unei lupe convexe. Aceasta a concentrat cu succes maxim fluxul de fotoni venit de la soare pe o căpiță de paie...

Pun pariu însă că dacă aș avea acum un copil mic aș păți ca personajele din poveștile cu oamenii speriați; să nu se întâmple vreo minune cu drobul de sare. Pot desigur să îmi imaginez multe scenarii improbabile dar sunt și unele evidente și foarte probabile. O secundă nu ești atent - a pornit odorul la pas legănat, s-a dezechilibrat si s-a oprit cu capul în colțul mesei. Cine a făcut buba mare? Cine nu și-a atins obiectivul de zero accidente? Aceste evenimente neplăcute pot fi ușor evitate cu o banda moale lipită cu dublu adeziv. Banda de protecție poate fi in diverse culori și se poate tăia, lipi și potrivi pe diverse suprafețe. Nu mai face bebe mic buba mare.

 

Protecția

Mobilierul poate avea și uși și sertare, iar acolo se pot găsi obiecte periculoase - cuțite, furculițe sau substanțe periculoase – detergenți, clor, diverse lichide necomestibile. Pentru astfel de situații există blocatoare de sertare care pot fi lipite pe uși sau sertare, cu mecanism de deblocare inaccesibil copiilor. Se pot găsi mai multe idei de astfel de siguranțe sertare pentru a-ți asigura bucătăria așa cum te simți tu confortabil.

 

siguranța de sertar

Și muzica

Eu de mic mă știu și iubitor de muzică. Am umblat în sus și în jos având căștile în urechi iar ochii-n soare. Așa am fost mereu, și pe la munte, pe la câmp sau mare. Am ascultat muzica și în somn și în timpul lung de condus. Vă spun un secret: am avut muzică în urechi chiar la ore sau mai nou in ședințele “interesante” din on-line. De când au dat din nou liber la festivaluri deja am reușit să consum câteva. Pe acolo am văzut în mușuroiul de tineri zvelți și roșii, extraterestri de copii cu căști pe cap. Dar nu din acelea cum aveam eu de eram mic, ci tocmai invers. Acestea sunt căștile antifonice pentru protecția urechilor sensibile de copii. Ce mi-aș dori să mai am eu așa urechi sensibile, să aud toate sensibilitățile din simfoniile deathmetal. Cel puțin există posibilitatea să-ți duci de mic copilul sa vadă și să simtă energia unor astfel de evenimnte primordiale. E aprape ca întoarcerea înapoi în timpuri preistorice la oamenii vânători - culegători, doar ca manifestările nu mai au cultul unei zeități sau rege dar măcar sunt puțin mai electrice. Abia aștept următorul festival. Yay!

căștile antifonice 

Ne linișteste

Că era vorba de copii și iar divaghez. Olivia e ok ca nume de fată? Mie îmi place cum sună. Îi poți zice Oli, Liv, Oliv...  câte variante! Iar la băieți - Rafael? E prea latin? Mai e timp de gândire și de grandoare, iar pentru ei nu va fi limită la visare... vai ce de-a cuvinte aruncate. Oricum, acum știu Empria există și parcă sunt puțin mai liniștit.  


sursă poze www.empria.ro

 _______________________________________

    Articol scris pentru SuperBlog

 _______________________________________


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu