14 noiembrie 2022

Trei accesorii de telefon indispensabile

 

Zilele trecute umblam cu treabă prin București. Eu nefiind chiar bucureștean am nevoie de navigație, așa, ca să știu ce manevre am de făcut. Acum ca să fiu sincer cred că la cât de mare e Bucureștiul și localnicii o mai folosesc câteodată, poate când ajung prin zone necunoscute. Umblând eu așa prin oraș și nefiind întru totul atent la navigație am făcut un stânga neinspirat. Imediat am fost notificat de către asistentul meu de circulație rutieră.  Am intrat rapid pe o străduța, am întors și am revenit pe traseu. Mi s-au adăugat la călătorie doar două minute suplimentare. Până la următorul semafor deja mă gândeam cum era circulația mea prin capitala țării fără navigație asistată. Îmi amintesc că acum câțiva ani de zile, cel mai probabil opt, telefoanele astea inteligente erau mai rare și poate nu chiar așa inteligente. Știu că îmi mai setam traseul și trebuia să îl memorez întrucâtva pentru a mă asigura că nu apar erori pe parcurs. Să exemplific la o simplă ieșire din oraș spre vest, prin intersecțiile binecuvântate cu trafic infernal telefonul meu își pierdea semnalul GPS și intra cu brio într-o frenezie a reconfigurării. A trebuit să fiu puternic să țin direcția ca să ies din oraș. 

I.

Altădată, când aveam deja un telefon mai performant mi-am uitat suportul de telefon. Ca soluție mi-am rezemat telefonul jos la schimbător pe un loc de depozitare. Nu stătea prea fix și din când în când trebuia să îl îndrept ca să văd ce zice. În unul din astfel de momente am reușit să frânez la timp, aproape. Am atins doar puțin bara unui alt autoturism oprit regulamentar la semafor. Notat – de circulat cu mașina folosind navigație doar cu suport de telefon corespunzător. Lecția aceasta m-a costat atunci vreo 200 de lei. Cam cât e un suport?  



II.

O altă lecție ce am învățat-o, dar pe care probabil toată lumea o cam știe: e absolut necesar un încărcător de mașină, dar din acela bun. Să mai prezint o situație. Circulam liniștit la viteză de autostradă fiind pe drum lung. În astfel de situații îmi țin navigația pornită pentru a fi la curent cu eventuale evenimente rutiere. Dacă mai sunt ceva situații se întâmplă să mi se reconfigureze traseul. Și asta ca să nu trebuiască să stau în coloane infinite. Dar surpriză, pe când intram și eu pe Valea Oltului, mă anunță telefonul sec că hai că mai am 20% și mă descarc total. Cum așa, ce se întâmplă? Cum mai aflu și eu lucruri importante? Am pus telefonul pe mod avion și m-am dus rachetă. Glumesc, nu m-am dus repede, pe Valea Oltului nu ai cum.  A fost o duminică lungă de iarnă cu multă furtună de zăpadă și o grămadă de șoferi mai mult sau mai puțin speriați decât mine. Nu că ar fi fost neapărat din cauza telefonului dar am ajuns cu 4 ore mai târziu. Problema era că dacă pățeam ceva nu puteam suna pe nimeni să anunț sau să cer ajutor. Eram pe cont propriu.

Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la destinație a fost să arunc vechiul încărcător. La reciclare, cum altfel? Apoi a doua zi am făcut un pic de cercetare și am ales un alt încărcător de telefon.  Prețurile sunt rezonabile, iar faptul că ai încărcare rapidă chiar în mașina poate fi câteodată vital. Imaginați-vă următorul scenariu – ai coborât din mașină, în timpul acesta e de vorbit la căști cu diverse persoane, deci e nevoie de Bluetooth pornit. În același timp este necesar să fie făcute poze și preluat informații. Și toate procesele acestea cât e ziua de lungă plus navigație între punctele de interes. E clar că un încărcător bun în mașină devine indispensabil.




III.

Acum nu știu cum ești tu, dar sigur mai sunt și alții ca mine. A treia situație. Mă plimb pe stradă cu toate în mână, un pix, câteva hârtii, un măr, cheile de la mașină și telefonul personal.  Dintr-odată simt un fel de premoniție că o să pierd controlul și o să scap ceva din mână. Uite, în genul acesta de situații, dintre toate, eu sigur telefonul o să îl dau de pământ. Și promit că o să fie și epic. Știind că e posibil să îl scap mă voi agita să îl prind mai bine. E clar că o să reușesc. Rezultatul e că îi dau una de zboară câțiva metri în față. Nu se poate? De două ori am pățit. De fiecare dată telefonul a decedat, în diferite feluri, dar desigur cu ecranul defect. Posibil ca aceasta să fie cea de a treia lecție

Bun, ia o husă de telefon de care-ți place. Nu e musai să fie 360, poate fi și tip portofel, tip nervură sau doar spate. Oricum ar fi e mai bine decât fără.  Ia o husă omule, nu mai da cu piciorul în telefon atunci când încerci să îl prinzi înainte să ajungă jos!



Dacă în schimb ești super ambidextru și atent permanent, eu te admir și te susțin.

Hai spor la spart ecrane!


_____________________________________

𝓐𝓻𝓽𝓲𝓬𝓸𝓵 𝓼𝓬𝓻𝓲𝓼 𝓹𝓮𝓷𝓽𝓻𝓾 𝓢𝓾𝓹𝓮𝓻𝓑𝓵𝓸𝓰

_____________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu