20 noiembrie 2023

Napoleon și Destinul - Conexiuni Personale

 

Îmblânzirea Destinului: O Călătorie Personală

 

Cel mai greu este să-ți îmblânzești destinul. Să încerci să-l încaleci și să capeți voința asupra lui. Să-ți imprimi cu sârguință și tenacitate propriul curs. Cum visam când eram mai mic. Cum îmi purtam în minte idei și idealuri. M-a înfrânt oarecum viața. Mi-a dat însă și aripi, mi spus  - „poți să fii măreț, poți să zici și tu lumii ce crezi”, așa că m-am apucat de scris. Nu am scris mult, poate nici măcar bine și nici cu o deosebită inspirație. Dar am scris și mi-am zis că am adus o coajă în plus cepei imense care este lumea. Sper doar că cea pe care am adăugat-o eu să nu provoace prea multe lacrimi.

 

Culorile Vremii: Desene pe Filele Voinței

Cum a trecut vremea, pare că s-a scurs puțin și din voința mea. Simți uneori că prin vene nu mai curge chiar argintul viu de altă dată. Bine că și acela era diluat înainte cu alcool... acum au dispărut ambele și se cobâlție doar un sânge insipid și roșu. Printre hematiile diluate în frică înoată și germenii bolilor viitoare. Un exemplar demn de Decebal, ce mă aflu pe lume. Sau poate să nu mergem așa departe...

 
             Dezlănțuie-ți războinicul interior - designed  - designer.microsoft.com/              


Zile Mărețe

Nu e chiar așa sumbră viața, evident. Sunt și majoritatea zilelor când nu am astfel de idei. Sunt zilele obișnuite în care viața se petrece normal și chiar frumos. Plimbările sub lumina soarelui sau a lunii, Dede mângâind palma și buzele, visele care îmi îmbăiază mintea cu imagini noi iarăși după atâta timp. Desigur, nu rețin încă visele, dar știu că visez din nou, ceea ce e un lucru mare. Zilele în care dopamina îmi inundă creierul și îmi ridică colosal starea de bine doar la gândul că mă întorc acasă sunt nenumărate și mă ghidează discret prin viață.

Mai există și zilele mărețe. Acestea apar ocazional și mă urcă pe cai mari. Atunci simt cum lumea e chiar a mea, cum totul ce le fac și le gândesc sunt cele mai bune lucruri, cum tot pe ce pun mâna înflorește și tot ce zic se împlinește profetic. Sunt zilele care mă poartă pe culmi rar umblate, care îmi dau încrederea că vor fi lăsate semne și în urma mea.

 Și îmi pun mintea la încercare, pentru că e clar totul e la mine în cap. Ce să fie acele cauze care să manifeste apoi aceste zile? Poate e o carte, poate o melodie care să-mi placă tare, sau chiar un film prea bun. Și atunci mi-i pun în cale, pentru a înlătura efortul, pentru a-mi ușura întâlnirea cu ei - declanșatorii.

Așa deci, îndemnul meu pentru o viață bună ar fi citește mult, ascultă muzică, vezi filme extraordinare și iubește totul. Urmărește să ai permanent în viață jaloane care să declanșeze aceste stări bune, pentru că celelalte par că nu au nevoie să fie provocate.

 

Descoperă mai multe

Și acum să dezvălui următorul declanșator ales de mine - filmul "Napoleon". Este un film istoric cu Joaquin Phoenix și Vanessa Kirby, care este despre, nu cred că ați ghicit asta, ah ba da - viața lui Napoleon Bonaparte. Acesta se lansează în România în data de 24 noiembrie 2023 și e distribuit de InterComFilm. O să vă las mai jos trailer-ul în caz că vreți să vă faceți o idee despre epicitatea filmului. Abia aștept doza de dopamină.

                NAPOLEON - Numai la Cinema din 24 Noiembrie 2023.


Nu o să zic nimic despre film, pentru că nici nu știu atât de multe. Prefer oricum să mă bucur de întreaga surpriză la cinema, și având în vedere actorii și regizorul, nu îmi fac probleme, sigur o să merite mersul până la cinematograf. Iar tema este cât se poate de actuală, deși nu pare așa la o primă vedere. Un om cu porniri megalomane își pune în cap să cucerească lumea (proces în care își pune toată lumea-n cap [există expresia asta, sau doar eu o stiu?]); pare că se tot întâmplă periodic astfel de evenimente, o dată la câteva generații. Sigur, aceasta este perspectiva mea de om umil; probabil că imaginea împărtășită va fi cea de soldat simplu ajuns general și apoi împărat, toată ascensiunea, victoriile, norocul și întraga dramă cu decăderea și pierderea. O călătorie fascinantă și cutremurătoare, romantică cu dragoste și praf de pușcă, revoluții și deplasări tectonice politice. Dar să fii în fața unei națiuni, să știi că tot ce faci poate afecta atâția oameni, să mergi cu ei la lupte și altele... sunt sigur că, pe lângă o doză de geniu, există și un strop de nebunie. Iar un strop de nebunie atrage.

Acum e rândul tău. Tu ce fel de Napoleon ești?

Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby in filmul Napoleon
                            Sursa - InterComFilm, Joaquin Phoenix in filmul Napoleon

 ________________________________________

  Articol scris pentru SuperBlog

 ________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu