12 noiembrie 2023

De la Mieunatul Neîntrerupt la Îngrijirea Regală cu Daisy Vet

ingijire pisic negru cu daisy vet
    Sursa foto - arhiva personală

Cody, Prințul Ușilor Deschise și al Torsului Mieros


 Deja îl cunoașteți pe Cody, zis și Codieres sau Cody-san. Nu răspunde oricum la niciun nume. El este prințul ușilor și al mieunatului neîntrerupt. Consideră că fiecare masă sau birou este un podium, iar orice ființă umană este un fotoliu încălzit căruia i se permite cel mult să-l hrănească. Aceasta este o onoare regală superioară. Nu se obosește să acorde el atenție oricărui fleac. 

Dar, dacă sau când suntem plecați minim 2 zile, eu și Dede, el poate deveni sentimental și de-a dreptul simpatic. Ne va căuta pe unde suntem și ni se va arunca la picioare (la revenire, desigur). Va adopta o atitudine mieroasă și plină de afecțiune. Ne va ademeni pe canapea pentru a se cuibări în brațele noastre și ca să ne toarcă puțin. Dacă oricare dintre noi este puțin indispus, va sta cuminte și va toarce până ne poate adormi. Va avea grijă să ne sprijine spatele dureros încălzindu-l și va căuta să se bage pe sub mână  în căutarea unei confirmări. În astfel de clipe simte că trăiește pentru tine și că durerea ta este și a lui.

ingrijire motan dormind cu daisy vet
    Sursa foto - arhiva personală

Provocările Stresului la Animalele de Companie și Soluțiile Daisy Vet

 Însă, are și el momentele lui. Până să ne întoarcem din concediu sau deplasare, este stresat. Mănâncă mult pe fond nervos. Dacă are 3 boluri de mâncare, le va înfuleca pe toate rapid fără să-și lase rezervă pentru mai târziu, cum face de obicei. Simte nevoia să-și umple golul interior cu multe boabe și crănțănele. Acest fapt se răsfrânge asupra siluetei lui. La un control de rutină, am constatat că are cu 30 % mai multă greutate decât ar fi normal. Noi suntem la dietă, așa că am considerat oportun să-l punem și pe el, ca oricare membru al familiei. De altfel, l-am și întrebat.

"Cody, vrei să mănânci și tu mai dietetic?" Miauuuuu, a răspuns categoric. Am înțeles că este un da și am trecut la fapte. Aici intervine Daisy Vet. Veterinarul ne-a indicat produsele și, pe lângă hrana dietetică, am cumpărat și niște multivitamine. Avea un început de chelie în jurul urechilor, probabil de la stres.


motan gras ingrijit cu daisy vet
    Sursa foto - arhiva personală

Parteneriatul cu Daisy Vet: Îngrijirea Regală pentru Micul Nostru Prinț

 Cody-san a ales însă calea grea. Poate a fost și din cauza faptului că i-a fost administrat și un vaccin, dar din ziua respectivă a refuzat să mănânce orice. Patru zile a băut doar apă și vitamine, dar a devenit suplu și efectiv a început sa îi tremure mușchii pe sub blana lucioasă. Perioada în care el a slăbit, am slăbit și eu și Dede, fiecare cu câte un kilogram. La o vizită ulterioară veterinarul ne-a asigurat cu încredere că felina este în stare bună și că după ce îi va trece trauma transportului spre și dinspre clinica veterinară, își va reveni cu maiestuozitate.  Am aflat pe aceasta cale că cei de la clinica oferă serviciul de "Deplasări la domiciliu", inclusiv în afara Bucureștiului. Astfel, medicul veterinar sau asistentul veterinar pot să vină la locul unde se află animalul de companie, asigurând cea mai potrivită consultație sau îngrijire medicală fără stresul transportului. Este un serviciu veterinar pe care va trebui să îl folosesc cu religiozitate imperială, așa mi-a transmis Codieres din priviri.

După încă câteva zile, se pare că l-a răzbit totuși foamea și a revenit la obiceiurile alimentare obișnuite, inclusiv a adoptat noua alimentație dietetică recomandată.

Astfel, parteneriatul nostru cu Daisy Vet a fost esențial în gestionarea sănătății și stării de bine a micului nostru prinț. 

Te invit să afli mai multe despre cum să îți îngrijești companionul la Daisy Vet și să explorezi serviciile oferite cu profesionalism. Este o destinație completă pentru analize veterinare, cosmetică, consultații și multe altele.

    Sursa foto - Daisy Vet





 ________________________________________

  Articol scris pentru SuperBlog

 ________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu