30 octombrie 2023

Arome de Satisfacție: Călătoria mea în Lumea Brânzeturilor Delaco

 

Pasărea în zbor: Explorarea culinară ca aventură personală.

Ador să mănânc. Știu că majorității oamenilor de pe planetă le place să se bucure de o masă delicioasă, dar pentru mine, mâncarea are o semnificație aparte. Nu mă consider pretențios când vine vorba de mâncare; dimpotrivă, ador să experimentez și să descopăr arome și combinații inedite, dar să facă bine să fie bună. Am și o filozofie a diversității, cred că viața trebuie explorată dincolo de gusturile tradiționale și că putem descoperi lumea prin ochii pasionaților de gastronomie. La televizor, singura emisiune care mă captivează este cea culinară. Nu mai urmăresc nici măcar știrile.


Mâncare delicioasă  branza delaco
                     Sursa - Delaco

Pe lângă această pasiune pentru mâncare, îmi place și brânza. Nu pot explica exact de ce, dar brânza sărată mă atrage irezistibil. Grăsimea care te învăluie și promite o experiență indecentă este fascinantă. E o atracție în gustul ei. O nostalgie și un viciu. O vreme, nu puteam trece în ziua următoare fără să gust o bucățică de cașcaval. Mă duceam și îmi luam seara de la non-stop un triunghi de gorgonzola, de parcă era trecut în numele meu. Mă simțeam captivat. Dar apoi am înțeles. Viața este mai frumoasă alături de o brânză bună, fie ea și mare.

Brânza: O obsesie gastronomică cu arome irezistibile.


Brânza delicioasă Delaco
                     Sursa - Delaco

Știi și tu cum e cu brânza. Probabil ai avut și tu momente când ai admirat o pizza așezată pe masă - acea pizza căreia îi poți ridica o felie și să mergi la bar cu ea pentru a-ți lua un pahar de suc, fără ca brânza să se rupă. Parcă, uneori, am considerat că oamenii care aleg să comande o friptură, să zicem, în loc de o pizza nu înțeleg cu adevărat bucuria gustului, căm nici nu are rost sa mă întind la povești cu ei. Dar aceste gânduri erau din trecut, de când eram mai puțin mai necopt la cap, dar cred că ideea de bază rămâne valabilă: brânza are un loc special în lumea gastronomiei.


De la paste carbonara la Halloumi grătar.


paste carbonara delaco

  Sursa - Photo by Bruna Branco on Unsplash/ Designed designer.microsoft.com

Poate ai auzit de paste carbonara sau chiar de delicioasele macaroane cu brânză. Nici nu vreau să încep să vorbesc aici despre mămăliga cu brânză că o să înceapă toată lumea să-și verse saliva pe tastatură, sau telefon, fie. Și tot în căutarea unor noi experiențe culinare, am descoperit anul acesta brânza Halloumi, adică brânza pentru grătar. Mă întreb de ce nu am aflat de ea mai devreme? Prin ce lumi paralele am trăit până acum, astfel încât să nu descopăr această minunată brânză? O poți găsi printre Brânzeturile Delaco, alături de alte bunătăți precum Grand Blue, delicata Camembert sau adorata Gorgonzola... [insert heavy drooling here].

Așa că, fiind weekend și cu o poftă de brânză incontrolabilă, am hotărât să experimentez. Am făcut o listă cu ingrediente și am pornit la cumpărături pentru a crea ceva complet nou, ceva care să nu fie doar o mâncare obișnuită. Nu știu cum va ieși, dar voi lăsa mai jos lista ingredientelor.

Ingrediente: Pentru aluat:

  • 165 g făină albă tip 000
  • 80 g unt rece cu minim 60% grăsime
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuș
  • 1-2 lingurițe de apă Pentru umplutură:
  • 150 g carne cubulețe (ceafă de porc afumată)
Ingrediente: Pentru umplutură:
  • 3 ouă + 1 albuș (rămas de la aluat)
  • 200 g smântână dulce
  • 200 g smântână acrișoară
  • Sare, piper negru măcinat
  • Ceapă verde tocată, pătrunjel verde tocat
  • 30 g unt Tipuri de brânză:
  • Cascaval Sofia 
  • Gorgonzola
  • Ementaler DeSenviș
  • Brie

sortiment delaco si ingrediente
            Sursa - Arhiva personală, brânzeturi Delaco

Ghici quiche ce quattro formaggi e. Aș reuși cu rețeta aceasta să îmi pun pe cap francezii, italienii si restul oamenilor întregi la cap? probabil.


În căutarea brânzei perfecte: Delicii cu patru tipuri de brânză.

M-am apucat de preparat, am amestecat făina și untul în aparatul de făcut pâine. Cu toate că recunosc că sunt un pic leneș și caut să folosesc tot felul de aparate pentru a mă ajuta, de data aceasta a trebuit să fac totul manual. Când am obținut un amestec uniform de unt și făină, am adăugat un gălbenuș de ou și două lingurițe de apă filtrată. Problema a apărut când aparatul de făcut pâine și mixerul de mână nu au funcționat așa cum mă așteptam. Așa că, dacă nu dispui de unelte profesionale, va trebui să îți frămânți aluatul cu mâna. Cat aluatul a stat 20 de minute la frigider, am încălzit și cuptorul. Între timp, mi-am tăiat carnea și am pregătit ceapa verde și pătrunjelul verde. M-am întrebat dacă ar trebui să deschid o bere fără alcool pentru a mă însoți în această aventură culinară. Am scos aluatul din frigider, l-am întins cât am putut și l-am așezat într-o tavă. Apoi, am introdus tava în cuptor timp de 20 de minute la 200 de grade Celsius, cu ventilare.

Am bătut trei ouă proaspete, am adăugat albușul rămas de la aluat, smântână, puțină sare și verdețurile tocate. Le-am amestecat până am obținut o compoziție omogenă.

Am tăiat cele patru tipuri de brânză și le-am pregătit.

sortiment delaco si ingrdiente 2
                     Sursa - Arhiva personală, brânzeturi Delaco

Am scos tava coaptă din cuptor și am fost uimit de rezultat. Cu siguranță, sunt la început de drum în ceea ce privește Quiche-ul, dar nu mă descurajez. Așa că, am decis să acord prioritate brânzei. Am adăugat umplutura în tava deja pregătită, adăugând și carnea. Mi-am dat seama că am suficientă umplutură pentru cel puțin încă o porție, așa că am scos și niște forme de silicon să le umplu. Da, mă simt ca un maestru bucătar!

Am reintrodus tava în cuptor la 190 de grade Celsius și am sperat să nu termin [berea fără alcool](link bere) înainte ca mâncarea să fie gata.

Călătoria culinară: Descoperind satisfacția gastronomiei prin mâncare și pasiune

În cele din urmă, mâncarea a fost gata, iar aroma delicioasă a brânzei m-a învăluit complet. M-am bucurat de o masă savuroasă și m-am simțit ca un bucătar iscusit, cu o poveste delicioasă de spus. Astfel, am încheiat această aventură culinară cu inima și stomacul pline, știind că lumea gastronomiei are multe surprize încântătoare de oferit, iar brânza rămâne una dintre cele mai delicioase. Așadar, dacă și tu ești pasionat de brânză și de aventurile culinare, îndrăznește să experimentezi, să descoperi arome noi și să împărtășești bucuria gustului cu cei din jur. Poate vei reuși să cucerești inimile și papilele gustative ale celor din jur, făcându-i să aprecieze frumusețea brânzei și a bucătăriei creative. Bon appétit!

 

Quiche quattro formaggi brânzeturi Delaco
       Sursa - Arhiva personală, Quiche quattro formaggi brânzeturi Delaco




 ________________________________________

   Articol scris pentru SuperBlog

 ________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu