Pasărea în zbor: Explorarea culinară ca aventură personală.
Ador să mănânc. Știu că majorității
oamenilor de pe planetă le place să se bucure de o masă delicioasă, dar pentru
mine, mâncarea are o semnificație aparte. Nu mă consider pretențios când vine
vorba de mâncare; dimpotrivă, ador să experimentez și să descopăr arome și
combinații inedite, dar să facă bine să fie bună. Am și o filozofie a
diversității, cred că viața trebuie explorată dincolo de gusturile tradiționale
și că putem descoperi lumea prin ochii pasionaților de gastronomie. La
televizor, singura emisiune care mă captivează este cea culinară. Nu mai
urmăresc nici măcar știrile.
Sursa - Delaco
Pe lângă această pasiune pentru mâncare, îmi place și brânza. Nu pot explica exact de ce, dar brânza sărată mă atrage irezistibil. Grăsimea care te învăluie și promite o experiență indecentă este fascinantă. E o atracție în gustul ei. O nostalgie și un viciu. O vreme, nu puteam trece în ziua următoare fără să gust o bucățică de cașcaval. Mă duceam și îmi luam seara de la non-stop un triunghi de gorgonzola, de parcă era trecut în numele meu. Mă simțeam captivat. Dar apoi am înțeles. Viața este mai frumoasă alături de o brânză bună, fie ea și mare.
Brânza: O obsesie gastronomică cu arome irezistibile.
Sursa - Delaco
Știi și tu cum e cu brânza. Probabil
ai avut și tu momente când ai admirat o pizza așezată pe masă - acea pizza
căreia îi poți ridica o felie și să mergi la bar cu ea pentru a-ți lua un pahar
de suc, fără ca brânza să se rupă. Parcă, uneori, am considerat că oamenii care
aleg să comande o friptură, să zicem, în loc de o pizza nu înțeleg cu adevărat
bucuria gustului, căm nici nu are rost sa mă întind la povești cu ei. Dar
aceste gânduri erau din trecut, de când eram mai puțin mai necopt la cap, dar
cred că ideea de bază rămâne valabilă: brânza are un loc special în lumea
gastronomiei.
De la paste carbonara la Halloumi grătar.
Poate ai auzit de paste carbonara sau
chiar de delicioasele macaroane cu brânză. Nici nu vreau să încep să vorbesc
aici despre mămăliga cu brânză că o să înceapă toată lumea să-și verse saliva
pe tastatură, sau telefon, fie. Și tot în căutarea unor noi experiențe
culinare, am descoperit anul acesta brânza
Halloumi, adică brânza pentru grătar. Mă întreb de ce nu am aflat de ea mai
devreme? Prin ce lumi paralele am trăit până acum, astfel încât să nu descopăr
această minunată brânză? O poți găsi printre Brânzeturile Delaco, alături de alte
bunătăți precum Grand Blue, delicata Camembert sau adorata Gorgonzola...
[insert heavy drooling here].
Așa că, fiind weekend și cu o poftă de
brânză incontrolabilă, am hotărât să experimentez. Am făcut o listă cu
ingrediente și am pornit la cumpărături pentru a crea ceva complet nou, ceva
care să nu fie doar o mâncare obișnuită. Nu știu cum va ieși, dar voi lăsa mai
jos lista ingredientelor.
Ingrediente: Pentru
aluat:
- 165 g făină albă tip 000
- 80 g unt rece cu minim 60% grăsime
- Un praf de sare
- 1 gălbenuș
- 1-2 lingurițe de apă Pentru umplutură:
- 150 g carne cubulețe (ceafă de porc
afumată)
- 3 ouă + 1 albuș (rămas de la aluat)
- 200 g smântână dulce
- 200 g smântână acrișoară
- Sare, piper negru măcinat
- Ceapă verde tocată, pătrunjel verde tocat
- 30 g unt Tipuri de brânză:
- Cascaval Sofia
- Gorgonzola
- Ementaler DeSenviș
- Brie
Ghici quiche ce quattro formaggi e. Aș
reuși cu rețeta aceasta să îmi pun pe cap francezii, italienii si restul
oamenilor întregi la cap? probabil.
În căutarea brânzei perfecte: Delicii cu patru tipuri de brânză.
M-am apucat de preparat, am amestecat făina și untul în aparatul de făcut pâine. Cu toate că recunosc că sunt un pic leneș și caut să folosesc tot felul de aparate pentru a mă ajuta, de data aceasta a trebuit să fac totul manual. Când am obținut un amestec uniform de unt și făină, am adăugat un gălbenuș de ou și două lingurițe de apă filtrată. Problema a apărut când aparatul de făcut pâine și mixerul de mână nu au funcționat așa cum mă așteptam. Așa că, dacă nu dispui de unelte profesionale, va trebui să îți frămânți aluatul cu mâna. Cat aluatul a stat 20 de minute la frigider, am încălzit și cuptorul. Între timp, mi-am tăiat carnea și am pregătit ceapa verde și pătrunjelul verde. M-am întrebat dacă ar trebui să deschid o bere fără alcool pentru a mă însoți în această aventură culinară. Am scos aluatul din frigider, l-am întins cât am putut și l-am așezat într-o tavă. Apoi, am introdus tava în cuptor timp de 20 de minute la 200 de grade Celsius, cu ventilare.
Am bătut trei ouă proaspete, am
adăugat albușul rămas de la aluat, smântână, puțină sare și verdețurile tocate.
Le-am amestecat până am obținut o compoziție omogenă.
Am tăiat cele patru tipuri de brânză
și le-am pregătit.
Am scos tava coaptă din cuptor și am
fost uimit de rezultat. Cu siguranță, sunt la început de drum în ceea ce
privește Quiche-ul, dar nu mă descurajez. Așa că, am decis să acord prioritate
brânzei. Am adăugat umplutura în tava deja pregătită, adăugând și carnea. Mi-am
dat seama că am suficientă umplutură pentru cel puțin încă o porție, așa că am
scos și niște forme de silicon să le umplu. Da, mă simt ca un maestru bucătar!
Am reintrodus tava în cuptor la 190 de
grade Celsius și am sperat să nu termin [berea fără alcool](link bere) înainte
ca mâncarea să fie gata.
Călătoria culinară: Descoperind satisfacția gastronomiei prin mâncare și pasiune
În cele din urmă, mâncarea a fost
gata, iar aroma delicioasă a brânzei m-a învăluit complet. M-am bucurat de o
masă savuroasă și m-am simțit ca un bucătar iscusit, cu o poveste delicioasă de
spus. Astfel, am încheiat această aventură culinară cu inima și stomacul pline,
știind că lumea gastronomiei are multe surprize încântătoare de oferit, iar
brânza rămâne una dintre cele mai delicioase. Așadar, dacă și tu ești pasionat
de brânză și de aventurile culinare, îndrăznește să experimentezi, să descoperi
arome noi și să împărtășești bucuria gustului cu cei din jur. Poate vei reuși
să cucerești inimile și papilele gustative ale celor din jur, făcându-i să
aprecieze frumusețea brânzei și a bucătăriei creative. Bon appétit!
________________________________________
Articol scris pentru SuperBlog
________________________________________
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu