12 februarie 2014

k.now

Ultimul om, care era din Africa, își etala normalitatea pielii închise la culoare. Ceilalți priveau cu admirație și invidie: pielea netedă de o nuanță cafeniu închis, întinsă peste mușchii tonifiați, picioarele lungi care susțineau un tors bine clădit - simetric și echilibrat, capul rotund și bine proporționat.

Koku se uita de lângă podium la africanul ce se plimba gol mișcându-și corpul ca la o prezentare de modă. Se gândea ca oricând ar putea să își întindă mâna și să îl atingă pe ultimul om normal din lume. Normal ar putea totuși să fie un termen demodat, dacă toți oamenii sunt deja altfel, cine e ciudatul?

Apoi se gândi la lungul drum până la seara aceasta și cât de cuminte începuse totul. Acele descoperiri fulminante din genetică: vindecarea cancerului la oameni, eradicarea bolilor venerice, eliminarea, la dorință, a genei viciului... părea să se adeverească un viitor strălucit pentru planetă și omenire. Doar că nu a fost chiar așa.

Acum se știe deja care a fost problema, dar la început a fost o panică atât de mare încât se crede că am fost doar la un pas mic de dispariția totală, o situație asemătoare episodului Cuba de prin șaizeci și ceva în secolul douăzeci. Oamenii de știintă/ credință zic că a început de fapt cu vaccinul anti-SIDA care ironic s-a administrat în masă în Africa. A avut într-adevăr un efect extraordinar în ameliorarea mortalității de pe continent și a dus la dezvoltarea economică a acestuia. În douăzeci de ani se stinseseră toate conflictele ca prin minune și munceau cu toții la dezvoltarea durabilă a societații cu un elan neobișnuit, poate una dintre cauze a fost și aplicarea planului Emergescu (despre el altădată). Apoi a fost testul cu încercarea eliminării violenței la oamenii care erau condamnați. Acestora li se propunea alegerea unei vindecări de violență sau o viață întreagă în pușcărie. O alegere ușor de făcut dacă nu stai mult pe gânduri. Printre aceștia a și apărut virusul. Se pare că(!) combinarea între eradicarea SIDA și a violenței duce la dezechilibre neobișnuite în corpul uman și virusul HIV.
Răspândirea s-a făcut pe calea aerului, iar incubatia a durat prea mult timp ca sa mai conteze: deja toți oamenii erau în plin proces de mutație și nimic din ce s-a încercat nu a mers. S-a murit ca pe vremea ciumei, cei ce nu au murit s-au schimbat. Deși a apărut prima dată în Egipt, iar acest stat avea dușmani peste tot în acel timp, președintele creștin al Egiptului s-a abținut cu greu să nu atace toată lumea musulmană de lăngă pe care o considera zonă de manevră și spatiu de dezvoltare.
modelul se plimba încă, după spusele medicilor acesta e ultimul om de pe pământ care va și muri așa - normal, după standardele deja învechite.


pct thc


cold war kids - bitter poem

p.s. "o privire atât de intensă de la coreanca cu cea mai lungă mână stângă... "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu