19 august 2013

praful

"dacă zici ca înţelegi pink floyd, de ce mai stai în întuneric?"

 A doua zi începe liniştit, e sâmbătă şi nu ai nicio grijă. Soarele te trezeşte şi te trimite în hamac, te supui şi adormi din nou sub umbra unui nuc mai mult tânăr decât bătrân. Soarele e tot sus dimineaţă fiind, dar ţie nici că-ţi pasă, nucul îţi dă somnul răcoros.

 Întrun final îţi iei o cafea, o bei încet de parcă ţi-ar fi frică de ce s-ar întâmpla după ce o vei termina. Ţigara face şi ea parte din anturaj, apărută odată cu el, nici aici nu-ţi dă pace.

 E deja cald şi deja nu te mai gândeşti la nimic, totuşi mergi la magazin pentru că ar fi bine să şi mănânci ceva după beţia de ieri. Mesteci încet pâine cu pateu, cu tocană de legume, cu carne la conservă, cu gânduri topite, transpirate şi prelinse de pe tâmplă în jos.

 Când mergi pe plajă te arunci direct în mare, deja te cunoaşte şi nu mai e timidă. Faci o tură şi ieşi la soare, berea se strecoară dulce şi rece în sufletul deja sărat.

 Ziua trece cum poate, cu soare, cu mâncare, cu multă răcoreală în cutii de jumătate de litru, cu prosop ba fierbinte, ba ud şi tot mai sărat. Iar când trece ziua toată lumea ştie că vine seara, seara e cel mai bine!

 Deja ai mâncat şi cum ţi-i cald încă cauţi un pic de umbră, iar terasa e tocmai îmbietoare. Acolo vezi iar acea pereche de ochi, nu mai gândeşti nimic:

- Salut, putem sta şi noi?
- Sigur, eu sunt Ana...

(Ana are mere?)
- Da, am mere. Îs în cort!

 Orele trec rotunde şi grăbite la fel ca şi paharele cu suc de merişoare tari şi după durerea colectivă de abdomen şi gât a unei jumătăţi de duzină de oameni realizezi cât de bine trece timpul, mai ales cu merişoare.

 4:17
- Chiar îţi stă bine cu părul desprins...

8:23
- Hai că eşti chiar nostim când stai să adormi aşa gol în cort



sarah jaffe - pretender


 Soarele zâmbeşte liniştit şi te trimite din nou în hamac, pe acolo va trece o mână şi te va ciufuli în drumul ei spre casă...

p.s.
     "- Tu de ce ai venit în Vamă?
      - Pentru că îmi place aici.
      - Şi ce anume îţi place ţie?
      - Praful.
      - Praful?
      - Da praful, dă o senzaţie de uitat de lume, de regăsit, de reîntors acasă... Ţie?
      - Mie îmi place marea...  pescăruşii... nisipul... soarele... liniştea... "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu