29 septembrie 2024

Superblog V

 

Este o perioadă diferită în jur: e stres, incertitudine, stare de campanie electorală și zone de conflict fără sens, în formă armată. Situația devine tot mai complicată și pare că, pe lângă asta , timpul nu mai este deloc o resursă pe care să mă pot baza cu ușurință. Cu fiecare zi care trece, simt cum acesta se scurge cu tot mai multă vigoare, ca apa vie printre degete. Mă și mir când îmi ridic mâinile de pe tastatură și constat că sunt uscate... degetele, zic.

Dar e încă o toamnă caldă, cel puțin la momentul scrierii acestui articol,  și mă bucur de ea atunci când îmi las oasele bătrâne la soare să se încălzească, să pătrundă căldura solară în adâncime, să am rezerve pentru iarnă, când va veni marele frig, crivățul enervat la culme, mereu pregătit să infirme toată teoria încălzirii globale. Ce ironie...

Și, cum stau așa la soare, mă tot gândesc ce-i cu timpul ăsta... trece oricum ar fi, și tot nu înțelegi nimic din el. Dar măcar dacă aș putea să mai fac câte ceva, lucruri despre care spun că îmi plac atât de mult și care, aparent, îmi aduc bucurie. De parcă mă încălzesc pe interior, chiar dacă afară e frig și noapte.

Și am zis că o fac. Am zis că o să perseverez, că o să continui, că îmi pot seta și urmări propriile mele obiective, pe care le fac pentru propria plăcere. M-am gândit că poate ar trebui să scriu ceva mai lung, poate o carte, o nuvelă, un mic roman sau o amplă saga, nici nu știu. Am mai spus asta pe aici?

N-am făcut nimic. A trecut SuperBlog 4, acum începe SuperBlog 5 (în contorizarea participării mele), căci el, SuperBlogul, e vechi, are cel puțin o ediție anuală, dacă nu chiar două, de când există și ediția de primăvară, încă din 2008.

Mă înscriu. Cine știe, poate reușesc să fac ceva frumos. Măcar aici, chiar dacă nu o să mai fie de scris un articol la două zile, sigur o să scriu mai mult decăt intraga vară. Așa că ține-mi pumnii sau, și mai bine, înscrie-te și tu cu mine în competiție.

Hai, ne vedem. Spor!



Inregistrare Superblog


 ________________________________________

   Articol scris pentru SuperBlog

 ________________________________________